QUÈ ÉS KIASU?

Kiasu és una startup especialitzada en la cerca de solucions tecnològiques aplicades a teixits. Investiga i desenvolupa la nova generació de wearables, on ja no és necessari portar accessoris complementaris a la vestimenta, ja que és la mateixa roba la que està connectada.

Kiasu ha focalitzat els seus esforços de desenvolupament en l’àrea de seguretat, orientant-se als dos col·lectius més vulnerables de la societat, els infants i la gent gran. Des de l’inici l’equilibri entre seguretat i privacitat ha estat un factor fonamental.

En aquesta primera fase, la feina ha estat dirigida al desenvolupament d’un petit dispositiu que s’adhereix al teixit, així com la seva connectivitat a la xarxa per aconseguir vàries funcions gràcies als sensors que incorpora. Els usuaris poden crear la seva pròpia roba intel·ligent, i a través d’una app mòbil gestionar certs paràmetres i alertes.

L’Enric Arumí, és un exalumne de l’escola i és co-fundador de l’empresa.

“En aquests moments necessitem fer una prova pilot en situació real per validar el sistema de notificacions automàtiques d’un producte que hem desenvolupat per a escoles. Sé de primera mà que el professorat del Sant Lluís estan molt pendents de tot, a més tenim la sort que l’escola està ubicada en una zona i un poble molt tranquil.

Així doncs, aquest és un entorn molt controlat i segur, i és per això que vàrem pensar que era el millor lloc per fer la primera prova pilot en situació real, la qual ens permetrà acabar d’ajustar el sistema en l’àmbit tècnic i alhora rebre el feedback dels pares envers el producte.”

EN QUÈ CONSISTEIX LA PROVA PILOT?

Kiasu ha desenvolupat uns receptors de senyal fixes. Amb aquesta eina podem facilitar una major autonomia de mobilitat dels infants pels nostres pobles i ciutats, sigui en transport públic o a peu. Evitant la preocupació dels pares per saber si els seus fills han arribat o no a un cert lloc.

Així doncs, consisteix a repartir als pares voluntaris unes motxilles intel·ligents, les quals tan bon punt el seu fill arribi a l’escola, aquesta es connectarà amb l’escola, i automàticament l’escola enviarà una notificació als seus pares indicant que el seu fill ja hi ha arribat sense cap contratemps.

Aquesta prova pilot està dirigida a validar el sistema de localització i notificacions automàtiques que té el nostre producte, així com rebre el feedback dels pares participants i veure si existeixen àrees de millora.

Per part dels pares es deriva la necessitat d’instal·lar l’aplicació als seus telèfons mòbils i fer ús de la motxilla durant la prova pilot. Kiasu, cedeix de forma totalment gratuïta el material necessari per dur a terme aquesta prova pilot. Un cop finalitzada s’haurà de retornar.

Els pares interessats a participar han de registrar-se en el següent formulari. S’informarà del dia de la xerrada per resoldre qualsevol dubte sobre la prova pilot i fer entrega de les motxilles intel.ligents.